Beneficiile matasii

Matasea este una dintre cele mai luxoase si ravnite tesaturi din lume. Nimic nu se compara cu eleganta si stralucirea ei – dar calitatile sale sunt cu mult peste aspectul sau. Exista o multime de cercetari legate de aceasta fibra naturala incredibila, iar studiile arata ca proteinele din matase pot avea beneficii incomparabile pentru corpul uman si sunt acum utilizate la scara larga in scopuri medicinale si cosmetice. Doctorii dermatologi si specialistii in frumusete din intreaga lume recomanda matasea. 
 
Acum este timpul sa descoperim impreuna care sunt beneficiile cheie pentru sanatate si frumusete ale tesaturii de matase.
 

Matasea incetineste procesul de imbatranire

Un mare beneficiu al matasii este prevenirea aparitiei ridurilor. Cine nu si-ar dori sa arate tanar pentru mai mult timp?! Specialistii dermatologi recomanda matasea ca un aliat al rutinei de ingrijire.
 
Pe masura ce inaintam in varsta, suntem tentati sa incercam aproape orice ne promite ca poate inversa semnele de imbatranire. Iar atunci cand investim bani in produse cosmetice, ar trebui sa luam in considerare, spre exemplu si investitia intr-o fata de perna din matase.
 
Avand in vedere frecventa miscarilor noastre din timpul noptii, o multime de studii au aratat ca fetele de perna din bumbac duc la cresterea sanselor aparitiei ridurilor. Atunci cand folosim o fata de perna din matase, sansele ca liniile fine sau ridurile sa se formeze sunt mult mai mici, avand in vedere ca materialul este fin si matasos.
 
Matasea naturala contine proteine, 18 amino acizi esentiali si albumen celular natural. Acestea ajuta la accelerarea metabolismului celulelor pielii, asigurandu-se ca se refac intr-un ritm mult mai rapid, ceea ce duce la o piele mai sanatoasa, cu un aspect reintinerit.





Matasea ajuta la mentinerea pielii hidratate

Prin proprietatile ei, matasea ajuta pielea sa isi mentina nivelul optim de umezeala. Ce inseamna asta pentru pielea noastra? Atunci cand aplicam produsele din rutina noastra de ingrijire, acestea nu sunt absorbite, spre exemplu, de fata de perna pe care ne punem capul cand mergem la somn. Astfel, ne putem bucura cu adevarat de beneficiile cremelor si tratamentelor pe care le aplicam, acestea avand timp sa actioneze pe toata perioada noptii.

Acest beneficiu este esential in special daca ai pielea uscata sau deshidratata. Este important sa avem un ritual corect de ingrijire al tenului si al pielii, astfel matasea poate deveni aliatul nostru in ingrijirea de zi cu zi.
 
Matasea iti mentine parul sanatos si frumos

Expertii in domeniul parului sustin ca matasea iti pastreaza parul fin si hidratat, prevenind ruperea si incurcarea acestuia. Ai observat si tu ca atunci cand schimbi asternutul de pat, firele tale de par parca au patruns in materialul fetei de perna? In timpul somnului, ne miscam foarte des, iar atunci cand dormi pe o fata de perna din bumbac, se produce acel fenomen de frictiune, care duce la incurcarea, ba chiar si ruperea parului. Efectul de par ravasit dispare atunci cand dormi pe matase si deteriorarea acestuia nu se mai produce.

Ruperea parului se poate produce si atunci cand il prindem si desprindem, deoarece majoritatea elasticelor de par iti agata parul. Cu siguranta ai ajuns si tu in acel punct in care ti-ai vazut parul adunat in jurul elasticului. Acest lucru nu se intampla atunci cand iti prinzi parul cu un elastic de par din matase, datorita finetii materialului.

Cu totii ne dorim un par matasos si o coafura care sa reziste mai mult timp. Atunci cand dormim pe matase, aceasta nu doar ne protejeaza parul dar si incetineste procesul de ingrasare al parului, datorita proprietatilor sale magice, astfel coafura rezista pentru mai mult timp.
 




Matasea este hipoalergenica si antibacteriana

Datorita caracteristicilor unice ale proteinelor sale si in special a sericinei, tesatura de matase are unele proprietati destul de invidiate. Matasea este in mod natural hipoalergenica si nu provoaca iritatii, astfel este indicata pentru persoanele cu piele sensibila, eczeme sau alergii.
 
Este, de asemenea, antibacteriana, iar studiile arata ca dormitul pe matase naturala poate reduce in mod activ acneea, intrucat fibrele naturale de matase nu infunda porii. Ele raman curate pentru mai mult timp in comparatie cu bumbacul, matasea inlaturand in mod natural acarienii, ciupercile si alti microbi din tesatura.
 
Matasea regleaza temperatura corpului si contribuie la un somn de calitate

Coconii de viermi de matase au proprietati de izolare termica pentru a proteja impotriva schimbarilor semnificative de temperatura care apar in afara coconului. Unele dintre aceste efecte sunt transferate in textilele din matase. Acest lucru inseamna ca matasea se simte rece in timpul verii si calda in timpul iernii, ceea ce o face tesatura perfecta de reglare a temperaturii pe tot parcursul anului.

Daca iti doresti sa ai parte de un somn linistit si odihnitor, matasea este un pas important in aceasta directie. Luand in considerare toate beneficiile matasii pe care le-am impartasit mai sus, putem fi siguri ca nu vom avea parte doar de un somn odihnitor, ci si de unul de frumusete.